Dames 1: Zowel winst als verlies!

Afgelopen donderdag kregen de dames 1 van Havot Trynwâlden op visite. Een wedstrijd die elk jaar weer alle kanten op kan gaan en waar bijna net zoveel wedstrijden verloren als gewonnen zijn. Deze keer was het dus weer spannend, maar we hielden wel in gedachten dat wij de vorige wedstrijd op een mooie manier gewonnen hebben! Vol goede moed gingen we dan ook richting St. Anne om de Trynwâldsters een poepie te laten ruiken.
Omdat wij pas om 21:00 uur paraat hoefden te staan, besloten wij de dames van het tweede eerst flink aan te moedigen. Wat een leuke wedstrijd om te zien en wat doen ze het goed!! Twee prachtige punten konden zij mee naar huis nemen. Proficiat!

Daarna was het de beurt aan ons. Na de gebruikelijke warming-up op linie en het inspelen waren we er klaar voor. Kom maar op Trynwâlden! De eerste set konden we redelijk gemakkelijk naar onze hand zetten. Relatief rustig konden we opbouwen naar een mooi punten verschil. Deze set wonnen we dan ook met 25-15! De eerste punt was binnen, we hadden de smaak te pakken en vol goede moed gingen we op naar de tweede en derde set. Maar wat bleek? De dames van Trynwâlden waren dieseltjes en kwamen meer in vorm. Dit resulteerde in twee super spannende sets, die allebei eindigden in 27-25! Gelukkig vielen de standen allebei (voor ons) de goede kant op. Na een spannende pot konden we de drie puntjes meenemen naar huis en proosten op een spannende, maar fijne wedstrijd door de geboden weerstand!

Na deze wedstrijd konden we ons mentaal gaan voorbereiden op de bekerwedstrijd die gepland stond op onze trainingsavond. De dames van Burgum verwachtten ons al om 19:30 uur, dus na wat haasten stond iedereen in tenue klaar voor de bekerwedstrijd. Echter wisten we al dat dit andere koek zou gaan worden. Wij mogen dan wel bovenaan staan in de vierde klas, deze dames zijn toch wel een tikkie sterker. Net gedegradeerd, maar toch nog spelend in de tweede klas is dit een team om voor op te passen. Maar met de mentale en tactische steun van Theunis als coach (bedankt voor je positieve inzet Theunis!) gingen wij vol goede moed van start. Echter kwamen we er de eerste set nog niet helemaal goed in, de ballen vlogen ons namelijk zo nu en dan om de oren! Deze knallers zijn wij niet gewend en het was dan ook omschakelen naar deze weerstand die we kregen. Het omschakelen ging bij tijden wel goed en verschillende keren konden ook wij een mooie aanval laten zien. Maar helaas mocht het niet baten en strandden we met een stand van 25-9. De tweede set kwamen we er iets beter in, daarnaast lieten de dames van Burgum de puntjes even liggen. We konden dan ook redelijk dichtbij komen en hebben een mooie inhaalslag gemaakt. Helaas vielen de laatste punten de verkeerde kant op, maar alsnog eindigde de eindstand een stuk positiever met 25-17 voor Burgum. De moed zat er dus weer meer in en we gingen dan ook vrolijk verder. Dit was jammer genoeg in het veld niet goed terug te zien. Vele smashes waren lastig te pakken en het spel was bij ons ook even ver te zoeken. Deze set leek echt niet te lukken en eindigde in een eindstand van 25-4. Dit betekende dat we niet doorgingen naar de volgende bekerronde, maar met de complimenten van de trainer van de tegenstanders dat we zeker in de derde klas thuis hoorden, dat we een erg leuk team waren en dat we veel volleyballend vermogen hadden gingen we toch met een goed gevoel richting Hallum. Al met al was het een leuke wedstrijd om te trainen en gaan we vol goede moet op naar de volgende wedstrijden!

#1
van ds 1