Havot – Wytgaard

Dit weekend stond de B-jeugd wedstrijd Havot – Wytgaard op het programma en ik stond eersterangs om de wedstrijd te bekijken. In theorie heb ik geen detail van de wedstrijd gemist. Dat was ook mijn taak aangezien ik degene was met de fluit in de mond. Wat ik gezien heb was een wedstrijd die gelijk op ging. Beide ploegen waren heel aardig aan elkaar gewaagd. Dat bleek ook wel uit de setstanden.  

Wytgaard speelde met 2 vaste spelverdelers op rechts. Bij sommige rotaties gaf dit wel wat open ruimtes in het achterveld, maar dat werd door Havot niet afgestraft. Qua opstelling ging het ook niet altijd evengoed, maar dat hoorde ik achteraf vanuit het publiek. Zelf heb ik dat niet gezien, dus kon ik er ook niet voor fluiten. Wel heb ik een mooie blokpoging gezien van een achterspeelster, maar ze heeft de bal niet geraakt dus mocht het spel doorgaan.

Havot speelt niet met een vaste spelverdeler, wie toevallig maar op midvoor staat is op dat moment de spelverdeler. Hiermee heb je niet de onrust van wisselingen van positie, maar je heb ook niet de constante ballen van steeds dezelfde spelverdeler(s). Ik heb een aantal mooie smashes gezien, soms in  en soms uit maar dat is van ondergeschikt belang. Er werd met overtuiging geslagen en dat is al een goed begin.
Sommige ballen werden met kunst en vliegwerk van de grond gehouden terwijl op een ander moment iedereen doodstil stond te kijken hoe een bal op de grond terecht kwam. Het overkomt de besten, ’s avonds zag ik het zelfs bij een eredivisie wedstrijd gebeuren.

Al met al een spannende wedstrijd gefloten.
Havot – Wijtgaard
18-25, 25-18, 24-26
1-2