De C-jeugd van Havot start hun wedstrijden met een nieuwe balsponsor: Smoek uit Stiens.

Zaterdagmiddag 5 maart om 16:45 uur is de eerste wedstrijd voor het nieuwe C-jeugd team, bestaande uit: Wiebe, Anna, Jurre, Elza, Douwina, Estrild, Sterre en Lize. Ze hebben m.i.v. dit jaar een eigen team en spelen met z’n zessen en twee reserves het gewone volleybalspel, wel in een iets korter veld. De CMV-volleybal zijn ze ontgroeid; ze gaan niet meer vangen en toetsen, maar er moet echt gespeeld worden: liefst drie keer voordat de bal het net overgaat.

We zagen al dat het een pittige tegenstander was. Vooraf werd natuurlijk de warming up gedaan o.l.v. trainer Pier Kooistra, daarna inspelen en smashen. Ook hoort voor de aanvoerder een officiële toss bij onze vaste scheidsrechter Annemiek en de andere aanvoerster erbij. Voor de wedstrijd iedereen nog een “boks” onder het net door om de tegenstander een prettige en sportieve wedstrijd te wensen en dan los!

De eerste bal werd opgeslagen door de nieuwe wedstrijd-balsponsor van dit C-jeugd team: Ilse Rijpstra, die een mooi bedrijf genaamd “Smoek” in Stiens heeft. “Smoek” levert broodjes & delicatessen en zit op de Langebuorren 7a in Stiens.

 

De shirts, soms een maatje te groot, waren al eerder geschonken door Internationaal transportbedrijf de Vries uit Hallum. Daarom eerst nog de teamfoto met mascotte voordat ze erg bezweet en moe zouden zijn.; die kunnen we nu trots laten zien aan onze sponsor.

En dat allemaal in het Trefpunt in Hallum, waar de complete volleybal- en badmintonclub HAVOT wekelijks oefent. Helaas was het bestuurslid en coach voor de jeugd Nynke verhinderd, maar alles was in de puntjes geregeld. Het C-jeugdteam wordt zelfsturend met een eigen scheidsrechter, eigen teller, om de beurt de shirts wassen, autorijden en coachen bij uitwedstrijden; de moeders nemen de taken zeer serieus! Of zijn er ook vaders in beeld?

Op de tribune, die ook podium is bij de plaatselijke toneelvereniging, zaten supporters van beide partijen en de wedstrijdbal sponsors met de oma van Sterre. Volleybal voor jong en oud!

De tegenstander, Stasko uit Stiens o.l.v. Ria Kooistra, was een maatje te groot voor deze beginnende volleyballers, maar het spel werd steeds beter. Was de eerste en tweede set nog even onwennig; de derde set werd ook nog spannend met heel mooi spel! Het publiek leefde enthousiast mee, en het leverde een mooie sfeer.

Na de wedstrijd de tegenstander feliciteren, de scheids bedanken en dan met z’n allen opruimen en met een heel goed gevoel naar huis en vanavond heerlijk slapen!