De Heren van Havot: een goed begin is het eerste gewin

YogaIk deed de deur open en kijk, de competitie stond er voor. Uitnodigend stak ze verwelkomend haar armen naar me uit. Het was een meer dan schone aanblik en ik haalde meteen slingers om met mijn versierpogingen te beginnen. Maar zij maakte me duidelijk niet hier en niet nu en troonde me mee naar een grote zaal.

Ik werkte haar even tegen en vond dat ik niet toebereid en niet gekleed was om zo met haar mee te gaan. Ze stemde toe even te wachten en glimlachte toen ik een half uurtje yoga-oefeningen deed om mijn hoofd leeg te maken, toen ik mijn agenda controleerde om te checken of er niet nog belangrijker zaken waren, toen ik mijn handen bijdehand maakte door ze te masseren, mijn armen door ze te verwarmen en mijn hart door er riemen onder te steken. Ik haalde de doppen uit mijn oren en de vuiltjes uit mijn oog, streek mezelf even tegen de haren in en klopte me zelf geruststellend op de schouder.

Ben je klaar, vroeg ze, en toonde wat tekenen van ongeduld. Maar ik verwijderde nog wat luchtballonnetjes van ijdele verwachtingen en dromen van toekomstige zeges en lood uit de schoenen en wasknijpers uit mijn shirt. Ik drenkte de paarden van de hoop op set-zeges en voederde de godinnen van het geluk, ik verzamelde gelukspoppetjes en zweetbandjes en spelerskaarten.

Competitie stond aan me te sjorren terwijl ik me in de juiste en schone kleding hees. Ik vulde mijn tas met de gebruikelijk zaken als handdoek, douchemiddel en schone kleren en greep daarnaast naar de kuitverstevigers tegen de krampende kuiten, de knieversterkers tegen de knikkende knieën, mijn zestien braces om alles op de juiste plek te houden, magnesium tegen zweethandjes, water tegen vochtverlies en drank om moed in te kunnen drinken.

Competitie sleurde me de deur uit en troonde me mee naar een grote zaal. Na een wedstrijdformulier ingevuld, een scheidsrechter een hand geschud, vele ballen geslagen en opgevangen, drie sets gewonnen en een glas genuttigd te hebben, bracht ze me ook weer thuis. En, vroeg ze. Volgende week ga ik weer met je mee, en zoals het nu staat: de hele competitie.
(Havot-VVH:3-0)

CategorieënNiet gecategoriseerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.