De start van de pepermuntactie

Vrijdagavond klokslag 17:50 uur zaten twee bestuursleden lekker in het zonnetje op De Stjûrmanstûn met een kofferbak met 80 dozen met daarin 12 doosjes Wilhelmina pepermunten. Een enkele speelster was ’s middag al langs geweest, maar toen hadden deze bestuursleden nog andere taken.
 
Als eerste kwam Leanne op de fiets en ze ging enthousiast weg met VIER dozen om in haar eigen omgeving te verkopen. Na een uurtje kregen we via de app al een vraag of ze nog meer doosjes kon krijgen; de verkoop ging heel goed!
 
Terwijl de zon heel mooi oranje onderging kwamen steeds weer andere (jeugd)leden langs om hun portie op te halen. Wij werden warm van deze ondersteuning. Een speciale koerier nam voor alle vier speelsters uit Blija 12 dozen mee; zo konden ze geen ruzie krijgen: ieder drie dozen. Blija: ze komen er aan!
 
Ons volleybal-lid uit Leeuwarden was niet tevreden met 3 doosjes dus direct maar 4 dozen en een uurtje later nog 2 dozen (familiefeestje).
De straten werden ter plekke verdeeld door de (jeugd)leden zoveel mogelijk hun eigen straat met omgeving te laten lopen. We hadden via de secretaris Willem een mooie plattegrond van Hallum waar de straten werden ingekleurd. Het mooie was dat ons bestuurslid voor jeugdzaken Nynke iedereen bij naam kent (jeugdlid en bijbehorende ouder) en die persoonlijk nog een enthousiaste oppepper meegaf.
 
Enkele leden nemen de pepermunten mee naar hun werk en daar worden ze ook gretig afgenomen. Ook het Trefpunt nam een portie als sponsoring.
Nieuw voor ons dit jaar was, dat de penningmeester Ingrid een mooi blad met QR-codes heeft geleverd, zodat diegenen die geen contant geld hebben, nu met hun mobiel konden betalen. We zijn benieuwd hoe dat ervaren wordt; we gaan er vanuit dat deze QR-codes een mooie aanvulling zijn op de betaalmogelijkheden.
 
Om 20:00 uur sloten we de tent; het was inmiddels koud(er) geworden, maar van de belangstelling waren we al warm!. We hadden nog een klein aantal dozen over, die zaterdag nog zouden worden opgehaald/uitgedeeld. Zelfs Britsum wordt van HAVOT-pepermunt voorzien!
 
Toen we dag daarna de balans opmaakten was er ÉÉN doosje over; een geweldig resultaat! Deze week hebben we de vergunning dus mag er legaal verkocht worden; veel succes!
 
Maar, mocht je vergeten zijn om jouw portie op te halen óf te weinig doosjes hebben, dan mag je bellen/appen met de voorzitter: Theunis (06 3878 7816). Als blijkt dat er (veel) te weinig doosjes zijn geleverd, dan kunnen we misschien (?) nog een extra-spoed-bestelling doen en hopelijk dinsdag bij de training of donderdag bij de badmintontraining nog leveren. Er zijn nog een aantal straten in Hallum waar ze mogelijk nog op pepermunt zitten te wachten.
 
Wie weet halen we de 100!
 
Nogmaals: TIGE TANK!